Veelgestelde vragen bij Verhuur

Het verhuren van je woning

- Kan ik mijn woning het beste gemeubileerd of gestoffeerd verhuren?
Dit ligt natuurlijk aan helemaal aan je doel. Wil je je bij de verhuur focussen op expats? Dan is gemeubileerd verhuren vaak wel aan te raden. Een expat zal hier vaak voor maximaal 2 jaar huren, en afhankelijk zijn van een flexibele arbeidsovereenkomst. Onder andere om deze redenen zal een expat graag met meubels huren. Indien er wordt besloten voor een langere periode te verhuren, dan is het aan te raden om een woning gestoffeerd te verhuren.

- Moet ik toestemming krijgen van de hypotheekverstrekker om te verhuren?
Indien er op de woning een hypotheek rust, zal er ook afhankelijk van de voorwaarden toestemming moeten worden gevraagd. Indien dit niet gebeurd kan dit invloed hebben op de hypotheek en de verhuur.

- Hoe werven jullie een huurder?
Wij zullen je woning aanbieden bij diverse internationale bedrijven, collega makelaars en een groot aantal websites. Ook werken wij veel met de hedendaagse platforms zoals Facebook en Instagram om woningen extra aandacht te geven.

- Wat voor huurcontract zal een huurder krijgen?
Dit is helemaal afhankelijk van jouw wens als verhuurder. Er zijn diverse juridische wegen te bewandelen, met elk een aantal voor-/en nadelen. Wij informeren je hier graag verder over.

- Wat zijn de kosten?
Wielinga makelaars werkt op basis van no-cure-no-pay, dit houdt in dat je je woning terug kan trekken indien gewenst. Indien wij de woning wel verhuren betaal je ons eenmalig een fee van 6% van de jaarhuur exclusief BTW.

- Doen jullie ook beheer?
Wij bieden ook een beheeroptie aan. Dit houd in dat wij zowel het technische als financiële beheer op ons nemen. Zo zijn wij het eerste aanspreekpunt worden van huurders bij calamiteiten, wij innen maandelijks de huur en voeren wij eventuele huurveranderingen door. De jaarlijkse fee voor het doen van het beheer is 4,5% van de jaarhuur exclusief BTW. 

Zit je met nog meer vragen? Wij helderen deze graag op. Neem nu contact met ons op.