Verhuur je woning via Wielinga Makelaars

Je woning verhuren aan expats? Maak gebruik van ons brede netwerk en onze ruime ervaring!

Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan met het verhuren van woningen in en rondom Amsterdam. Wij begrijpen dat iedereen andere wensen heeft en weten hier dan ook op te anticiperen. Wij nemen graag de zoektocht naar een geschikte huurder uit handen, en gaan ten allen tijden pro-actief opzoek. 

Waarom Wielinga Makelaars?

  • Ervaring die spreekt
  • Wij gaan voor de beste huurprijs
  • Dé beste presentatie van uw woning (met o.a. professionele fotografie)
  • Goede screening van huurders
  • Juridische kennis van zaken
  • Huurovereenkomst volledig geregelt
  • no-cure-no-pay

 

Vraag nu een GRATIS huurwaardebepaling aan

Stappen verhuur

 Kennismakingsgesprek
Wielinga Makelaars komt graag vrijblijvend bij je langs om je te voorzien van huuradvies op maat. Welke huurprijs kan er gehanteerd worden? Waar krijg je juridisch gezien mee te maken? Wat kunt je verder van ons verwachten? Dit zijn allemaal vragen die wij vóór het aangaan van een eventuele samenwerking graag ophelderen, om de toekomstige samenwerking zo duidelijk en transparant mogelijk te maken.

 Presentatie
Een goede presentatie is in onze ogen van groot belang als het aankomt op het maken van een goede eerste indruk. Naast een pakkende advertentie tekst laten wij in alle gevallen professionele foto’s maken die je woning goed tot z’n recht laat komen.

 Adverteren
Een mooie presentatie dient uiteraard via de juiste kanalen te worden geëtaleerd. Wij werken samen met meer dan 25 websites en diverse gerenommeerde intenationale en nationale bedrijven, waar wij jouw woning onder de aandacht zullen brengen. Verder zullen wij je woning delen met een groot aantal collegamakelaars.

 Bezichtigingen
Naar aanleiding van de ontvangen aanvragen, zullen wij in samenspraak met jou de bezichtigingen inplannen. Nu mogen wij de woning “live” presenteren. 

 Huurvoorstellen
Indien wij een of meerdere huurvoorstellen ontvangen, zullen wij deze eerst zelf toetsen. Zo kijken wij of de huurder wel financieel draagkrachtig genoeg is om de maandelijkse huur te voldoen. Ook kijken wij naar welke persoonlijke achtergrond een kandidaathuurder heeft.

Indien de huurder door onze screening heen komt, zullen wij het gedane voorstel aan je voorleggen en samen bespreken. Bij Wielinga Makelaars zoeken wij naar de juiste match tussen huurder en verhuurder. Er wordt tenslotte een langdurige overeenkomst gesloten.

Het voorstel is besproken, en je voelt je 100% comfortabel met de nieuwe huurder. Akkoord! Gefeliciteerd!

 Opstellen Huurovereenkomst
Wij zullen de huurovereenkomst opstellen en indien nodig in het Engels vertalen. In de overeenkomst leggen wij alle gemaakte afspraken vast. Ook is hier ruimte voor het verwerken van eventuele specifieke wensen. Ter goedkeuring leggen wij de concept versie van de overeenkomst eerste aan de verhuurder voor. Bij akkoord zullen wij de overeenkomst doorzetten naar de nieuwe huurder en er zorg voor dragen dat deze spoedig wordt ondertekend en dat er wordt betaald. Wielinga Makelaars incasseert de eerste betaling, om er zodoende op toe te zien dat dit soepel verloopt.

 Sleuteloverdracht
Alle afspraken zijn goed vastgelegd in het huurcontract en deze is door beide partijen ondertekend. Indien de huurder de gehele betaling heeft voldaan, kan de sleuteloverdracht plaatsvinden. Bij deze sleuteloverdracht zullen wij een zogenaamde “inspectie” uitvoeren. Tijdens de inspectie zullen wij de gehele staat van de woning gedetailleerd documenteren, met zowel een geschreven rapport, als met foto’s. Dit is van belang omdat u als verhuurder de woning graag weer in dezelfde staat terug wilt krijgen en huurder ter garantie hiervan een waarborgsom betaald.
Het rapport en foto’s zullen na afloop van de inspectie naar beide partijen worden gestuurd, voor het eigen archief.

 Nazorg
Wij streven naar een langdurige samenwerking , wij staan dan ook ten alle tijden klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

 Beheer
Wil je geheel ontzorgd worden? Dat kan! Wij bieden namelijk ook een beheeroptie aan. Dit houd in dat wij  het eerste aanspreek punt worden van de huurders, dat wij de maandelijkse huur innen en eventuele huurverhogingen doorvoeren. Wil je meer informatie over deze optie? Wij voorzien je graag vrijblijvend van Meer informatie

 Tarieven

Ons Verhuurtarief: 6% van de jaarhuur exclusief BTW 21% (8% indien het korter is dan 12 maanden)

Ons Beheertarief: 4,5% van de jaarhuur exclusief BTW 21%